Batátový krém s chilli

Preparation (minutes)
50
Portion
4
Type
Lunch
Raw Materials
Tools
0
Type
Lunch
Group
Created by
Modified by
Preparation (minutes)
50
Portion
4
Raw Materials
Tools
Ingredients
- lyžice Orange Habanero chilli mash
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice oleja
- veľký batát
- 2 stredné stredné mrkvy
- cca 600 ml vývaru, alebo vody
- soľ
- 2 cm zázvoru
 
Na ozdobu
- zmes semienok
- kyslá smotana
- koriander
Process
1. Najskôr si nachystajte všetky suroviny. Očistite si cibuľu a nakrájajte ju na drobno. Batát a mrkvu ošúpte a tiež nakrájajte na kocky.

2. V hrnci si rozohrejte olej a na ňom osmažte cibuľu. Keď cibuľa začne chytať zlatú farbu, pridajte prelisovaný cesnak, ktorý len nechajte na panvici rozvoňať. Potom do hrnca pridajte batát a mrkvu nakrájanú na kocky.

3. Všetko zalejte vývarom, pridajte soľ a polievku priveďte k varu. Varte pokiaľ nie je zelenina mäkká.

4. Keď je zelenina uvarená, očistite si kúsok zázvoru a nakrájajte na menšie kúsky. Zázvor vložte do polievky a pridajte aj lyžicu Orange Habanero chilli mash-u.

5. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom do hladka a dochuťte podľa potreby soľou. Hotovú polievku servírujte s kyslou smotanou, so zmesou semienok a čerstvým koriandrom.
{"JS_YES":"Yes","JS_NO":"No","JS_TODAY":"Today","JS_YESTERDAY":"Yesterday","JS_JAN":"January","JS_FEB":"February","JS_MAR":"March","JS_APR":"April","JS_MAY":"May","JS_JUN":"June","JS_JUL":"July","JS_AUG":"August","JS_SEP":"September","JS_OKT":"October","JS_NOV":"November","JS_DEC":"December","JS_YEAR_AGO":"Year ago","JS_YEARS_AGO":"Years ago","JS_DELETE_CONFIRM":"Do you want to delete record ?","JS_MAX_LENGTH":"Max length","JS_SELECT_OPTION":"Select an option","JS_YEAR":"Year","JS_TYPE":"Type","JS_MINUTES":"Minutes","JS_EMPTY_EMAIL":"Empty email address.","JS_DATA_LOADED":"Data loaded","JS_RECORD_RATED":"Rated","JS_REMINDER_COMPLETED":"Reminder Completed","JS_REMINDER_COMPLETE_QUESTION":"Do you really want to complete your reminder?"}