Batátový krém s chilli
Preparation (minutes)
50
Portion
4
Type
Lunch
Raw Materials
Tools
Type
Lunch
Group
User
Created by
Modified by
Preparation (minutes)
50
Portion
4
Raw Materials
Tools
Ingredients
- lyžice Orange Habanero chilli mash
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice oleja
- veľký batát
- 2 stredné stredné mrkvy
- cca 600 ml vývaru, alebo vody
- soľ
- 2 cm zázvoru
Na ozdobu
- zmes semienok
- kyslá smotana
- koriander
Process
1. Najskôr si nachystajte všetky suroviny. Očistite si cibuľu a nakrájajte ju na drobno. Batát a mrkvu ošúpte a tiež nakrájajte na kocky.
2. V hrnci si rozohrejte olej a na ňom osmažte cibuľu. Keď cibuľa začne chytať zlatú farbu, pridajte prelisovaný cesnak, ktorý len nechajte na panvici rozvoňať. Potom do hrnca pridajte batát a mrkvu nakrájanú na kocky.
3. Všetko zalejte vývarom, pridajte soľ a polievku priveďte k varu. Varte pokiaľ nie je zelenina mäkká.
4. Keď je zelenina uvarená, očistite si kúsok zázvoru a nakrájajte na menšie kúsky. Zázvor vložte do polievky a pridajte aj lyžicu Orange Habanero chilli mash-u.
5. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom do hladka a dochuťte podľa potreby soľou. Hotovú polievku servírujte s kyslou smotanou, so zmesou semienok a čerstvým koriandrom.
2. V hrnci si rozohrejte olej a na ňom osmažte cibuľu. Keď cibuľa začne chytať zlatú farbu, pridajte prelisovaný cesnak, ktorý len nechajte na panvici rozvoňať. Potom do hrnca pridajte batát a mrkvu nakrájanú na kocky.
3. Všetko zalejte vývarom, pridajte soľ a polievku priveďte k varu. Varte pokiaľ nie je zelenina mäkká.
4. Keď je zelenina uvarená, očistite si kúsok zázvoru a nakrájajte na menšie kúsky. Zázvor vložte do polievky a pridajte aj lyžicu Orange Habanero chilli mash-u.
5. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom do hladka a dochuťte podľa potreby soľou. Hotovú polievku servírujte s kyslou smotanou, so zmesou semienok a čerstvým koriandrom.