Halušky
Preparation (minutes)
Portion
Type
Lunch
Raw Materials
Tools
Name
Type
Lunch
Group
User
Created by
Modified by
Preparation (minutes)
Portion
Raw Materials
Tools
Ingredients
- Vajce
- Zemiaky
- Tvaroh / Bryndza
- Kyslá smotana
- Soľ
- Slanina
- Cibuľa
- Pažítka
Process
2. Pripravime si väčšiu misku. Do nej pridame zmixovane zemiaky, vajíčko a soľ. Pomalicky primiešavame muku, tak aby cesto bolo tuhé tak akurát.
3. Postavime na pec hrniec s vodou počkáme kým voda zovrie. Zoberieme haluskovač cez ktorý pomocou lyžice pretláčame cesto. Čakáme kým sa halušky uvaria, budu vyplavene na hladine vody.
4. Oprazime cibuľu a slaninu. Uvaríme zemiaky na kocky.
5. Klasickým sitkom precedíme halušky. Do misky v ktorej bolo cesto po umytí pridame halušky, tvaroh, smotanu, soľ, slaninu, zemiaky uvarené na kocky a cibulku a premiesame.
6. Pridáme nakrájanú pažítku a podávame