Lievance
Preparation (minutes)
30
Portion
30
Type
Raw Materials
Tools
Basic information
Name
Preparation (minutes)
30
Portion
30
Type
Raw Materials
Tools
Description information
Ingredients
200 g - múka hladká
50 g - cukor kryštálový
2 ks - vajce
250 ml - mlieko
2 PL - olej
1 bal. - prášok kypriaci do pečiva
1 bal. - cukor vanilkový
štipka - soľ
50 g - cukor kryštálový
2 ks - vajce
250 ml - mlieko
2 PL - olej
1 bal. - prášok kypriaci do pečiva
1 bal. - cukor vanilkový
štipka - soľ
Description
1. Hladkú múku preosejeme. Pridáme polovicu kryštáloveho cukru, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipku soli a premiešame túto suchú zmes.
2. Následne do nej pridáme 2 lyžice oleja, mlieko a žĺtky z 2 vajec. Mixérom vymiešame.
3. Z bielkov a zvyšnej polovice cukru vyšľaháme sneh. Opatrne ho metličkou alebo varechou vmiešame do cesta, cesto bude nadýchané. Necháme odpočívať 10 minút.
4. Lievance opekáme na panvici, ktorú si na začiatok potrieme olejom. Pečieme na miernom ohni, aby sa nepripiekli. Keď sa na vrchu začnú tvoriť bublinky, je čas ich otočiť.
5. Napokon lievance môžeme servírovať. Je milión spôsobov, ako ich môžeme ozdobiť. Či už si vyberiete džem, Nutellu, orieškový krém alebo tvaroh je na vás.
Custom information
User
Group
Created by
Modified by
Created time
22.10.2022 09:35
Modified time
15.03.2023 18:52