Lievance

Preparation (minutes)
30
Portion
30
Type
Raw Materials
Tools
0
Type
Group
Created by
Modified by
Preparation (minutes)
30
Portion
30
Raw Materials
Tools
Ingredients
200 g - múka hladká
50 g - cukor kryštálový
2 ks - vajce
250 ml - mlieko
2 PL - olej
1 bal. - prášok kypriaci do pečiva
1 bal. - cukor vanilkový
štipka - soľ
Process

1. Hladkú múku preosejeme. Pridáme polovicu kryštáloveho cukru, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipku soli a premiešame túto suchú zmes.

2. Následne do nej pridáme 2 lyžice oleja, mlieko a žĺtky z 2 vajec. Mixérom vymiešame.

3. Z bielkov a zvyšnej polovice cukru vyšľaháme sneh. Opatrne ho metličkou alebo varechou vmiešame do cesta, cesto bude nadýchané. Necháme odpočívať 10 minút.

4. Lievance opekáme na panvici, ktorú si na začiatok potrieme olejom. Pečieme na miernom ohni, aby sa nepripiekli. Keď sa na vrchu začnú tvoriť bublinky, je čas ich otočiť.

Najlepšie jednoduché lievance - obrázok 4

5. Napokon lievance môžeme servírovať. Je milión spôsobov, ako ich môžeme ozdobiť. Či už si vyberiete džem, Nutellu, orieškový krém alebo tvaroh je na vás.

Najlepšie jednoduché lievance - obrázok 5

Zdroj varecha.pravda.sk/najlepsie-jednoduche-lievance
{"JS_YES":"Yes","JS_NO":"No","JS_TODAY":"Today","JS_YESTERDAY":"Yesterday","JS_JAN":"January","JS_FEB":"February","JS_MAR":"March","JS_APR":"April","JS_MAY":"May","JS_JUN":"June","JS_JUL":"July","JS_AUG":"August","JS_SEP":"September","JS_OKT":"October","JS_NOV":"November","JS_DEC":"December","JS_YEAR_AGO":"Year ago","JS_YEARS_AGO":"Years ago","JS_DELETE_CONFIRM":"Do you want to delete record ?","JS_MAX_LENGTH":"Max length","JS_SELECT_OPTION":"Select an option","JS_YEAR":"Year","JS_TYPE":"Type","JS_MINUTES":"Minutes","JS_EMPTY_EMAIL":"Empty email address.","JS_DATA_LOADED":"Data loaded","JS_RECORD_RATED":"Rated","JS_REMINDER_COMPLETED":"Reminder Completed","JS_REMINDER_COMPLETE_QUESTION":"Do you really want to complete your reminder?"}